Eesti English По-русски
Українською
Віза »

Як і куди подати документи (візове клопотання)?


·          Особисте / неособисте подання клопотання

·          Вимоги до документів

·          Інструкція надсилання (додаткових) документів факсом або е-поштою

·          Графік роботи

·          Контакти Консульської служби



Починаючи з 25.06.2015 візові клопотання в м. Києві приймаються у візовий центр VFS Global за адресою  пл. Спортивна 1a, трц Gulliver, 8 пов.!

Одеса,
вул.Канатна, 22
Львів
БЦ "Львів Форум", вул. Під Дубом 7Б
Харків
вул. Героїв праці, 7
Днепропетровск,
вул. Карла Маркса, 22, БЦ «Атріум»


www.vfsglobal.com

+380 44 3230174
+380 50 1179072

infoestonia@vfshelpline.com

NB! Оплата послуг візового центру проводиться в гривні!

Клопотання на візу категорії D подаються тільки в Посольстві на Пушкінській 43б у Києві!

Документи за адресою вул. Пушкінська 43б приймаються в окремих випадках (похорон, важка хвороба родича). Також в консульську службу на вул. Пушкинська можуть звертатися: 
    -
  пенсіонери, студенти

    -  науковці, офіційні урядові делегації

    -  найближчі родичі громадян ЕР.


У пункти прийому фірми VFS Global візове клопотання подається виключно особисто! (Окрім неповнолітніх до 12 років, за яких клопотання подає один з батьків.



Вимоги до документів

·        Документи можуть бути естонською, українською, російською та англійською мовами.

·        як правило, всі документи подаються в оригіналі. Посольство має право не приймати візові клопотання, до яких не долучені всі необхідні документи згідно вказаних вимог.

·        як правило, всі необхідні документи подаються у повному комплекті одночасно з візовим клопотанням. Візові клопотання, що не укомплектовані всіма необхідними документами, можуть бути прийняті лише у порядку виключення у окремих випадках. У такому випадку документи, яких не вистачає, повинні бути пред’явлені в посольство протягом 2 робочих днів з подання клопотання. Якщо необхідні документи не будуть надані посольству у цей термін, консул прийматиме рішення на основі вже пред’явлених документів.

·        як правило, всі додаткові документи та довідки (з місця роботи, з банку, гарантійні листи, підтвердження) до конкретного візового клопотання потрібно подавати в оригіналі. В порядку виключення можна подавати додаткові документи у вигляді копій, факсом, або у сканованому вигляді електронною поштою, однак і в такому випадку при необхідності посольство має право вимагати пред’явлення оригінальних документів.

·        Серед документів, складених в Естонії (наприклад, письмове підтвердження приймаючої сторони), перевага віддається електронним документам, скріпленим цифровим (дигітальним) підписом. Документ з цифровим підписом прирівнюється до оригіналу, тобто, оригінал листа на паперовомоу носії у такому випадку не потрібен. Більш детально про цифровий підпис можна прочитати тут.

·        Серед документів, що підтверджують родинний зв'язок, перевага віддається оригіналам, з яких копію роблять на місці в посольстві. Також приймаються копії, факсом, або у сканованому вигляді електронною поштою, однак і в такому випадку при необхідності посольство має право вимагати пред’явлення оригінальних документів.





Інструкція надсилання (додаткових) документів факсом або е-поштою


Звертаємо Вашу увагу на те, що усі необхідні документи потрібно подавати у повному комплекті одночасно з візовим клопотанням (окрім документів, скріплених естонським цифровим (дигітальним) підписом від приймаючої сторони, які мають бути надіслані на момент подання Вами візового клопотання).

 

Візові клопотання, що не укомплектовані всіма необхідними документами, можуть бути прийняті лише у окремих випадках у порядку виключення. У такому випадку документи, яких не вистачає, повинні бути пред’явлені в посольство протягом 2 робочих днів з подання клопотання. Якщо необхідні документи не будуть надані посольству у цей термін, консул прийматиме рішення на основі вже пред’явлених документів.


1)    Усі додаткові документи, що надсилаються в посольство електронною поштою та факсом, повинні містити у «темі листа» (Subject) такі дані:

o         прізвище та ім’я заявника латинськими літерами згідно зразка, вказаного у закордонному паспорті;

o         номер квитанції;

o         назначена дата відповіді.


Наприклад
: SHEVCHENKO MYKOLA, 2009/620/0000, 09.09.2009)

 

o        Якщо візове клопотання ще не подавалось (для документів, скріплених естонським цифровим (дигітальним) підписом від приймаючої сторони) – тільки прізвище та ім’я заявника латинськими літерами згідно зразка, вказаного у закордонному паспорті;


2)
    Усі документи, що пов’язані з візовими клопотаннями потрібно надсилати виключно на електронну адресу visa.kiev@mfa.ee, або факс +38 044 590 24 41.

! Документи, надіслані факсом або електронною поштою, що не підписані зазначеним чином, та/або надіслані на інші електронні адреси або факси не будуть розглядатись та додаватись до візових клопотань.

 

 

 

 

 

TopBack

© Eesti Suursaatkond Kiievis Puškinska tn 43B, Kiev 01901, Ukraina tel. (380 44) 590 07 80, e-mail: Embassy.kyiv@mfa.ee